giovedì 5 dicembre 2013

Noua Dreapta l-a omagiat pe Corneliu Codreanu si in judetul Arad

Noua Dreapta a organizat sâmbătă, la fel ca în anii precedenți, un marș comemorativ la troița de la Tâncăbești, în apropiere de București, dedicat memoriei lui Corneliu Codreanu, întemeietorul Legiunii Arganghelul Mihail, asasinat în 30 noiembrie 1938 de jandarmi, din ordinul regelui dictator Carol al II-lea. Memoria părintelui fondator al naționalismului creștin românesc modern a fost cinstită însă și în comuna Macea, din județul Arad.
Aici, după oficierea Sfintei Liturgii la biserica ortodoxă din localitate, părintele Tudor Budeanu a oficiat un maslu. La iniţiativa filialei locale a Noii Drepte a fost comemorat Corneliu Codreanu, alături de acesta fiind pomeniți și alți eroi ai Legiunii și ai neamului românesc, inclusiv Mihai Eminescu.
În cuvântarea rostită, părintele Budeanu a deplâns slugărnicia celor care s-au perindat la putere în România după 1989, fapt ce a dus la interzicerea cinstirii eroilor neamului, trecută la capitolul infracţiunilor de natură penală. ”Asta în timp ce – spunem noi – pe teritoriul României sunt comemoraţi criminali de război care au săvârşit asasinate în masă împotriva civililor români, inclusiv femei şi copii. Nu noi i-am catalogat drept criminali de război, ci Comunitatea Europeană!”, a declarat acesta, citat de portalul de știri Aradon.
Chiar dacă vremelnicii conducători ai României interzic cinstirea memoriei lui Ion Antonescu, Corneliu Zelea Codreanu, pleiadelor de doctori universitari sau preoţi, ca eroi ai neamului, spune părintele Budeanu, biserica are datoria morală de a-i pomeni ca slujitori şi martiri ai bisericii lui Hristos.
La slujba din comuna Macea au participat alături de camarazii lor liderul Noii Drepte Arad, Dumitru Măgureanu, și Mircea Dinică, şeful departamentului juridic la nivel naţional al Noii Drepte. Sursa: FrontPress.ro

Nessun commento:

Posta un commento

Commenti dai camerati.